IN MEMORIAM Lina van Omme    

 

 

Met ontsteltenis namen we kennis van het overlijden van Lina van Omme op 29 oktober jl., op 80- jarige leeftijd.

We kenden haar als de vrouw van onze ere-voorzitter, Gerrit van Omme, en we wensen hem en zijn zoon Ger, diens vrouw Astrid en de kinderen, alle kracht toe dit verlies te verwerken.

De crematieplechtigheid heeft plaats gevonden op 5 november en daar was het de huidige voorzitter, Joop Noordzij, die de navolgende toespraak hield:

"Ondanks het besef van de ziekte van Lina namen wij toch als vereniging met ontsteltenis kennis van het onverwacht overlijden van deze bescheiden en uiterst lieve vrouw.

Wij kennen Lina uiteraard niet zo lang als Gerrit, maar eigenlijk weten maar weinig van haar, of, weten we toch niet heel veel.

Ze heeft jarenlang in Gerrit zijn schaduw gewerkt op het thuisfront, zij was zijn steun en toeverlaat. Zonder haar had Gerrit nooit datgene voor de liefhebberij kunnen doen wat hij gedaan heeft, om nog maar niet te spreken van zijn tijd als bestuurslid van de NBAT, en de opbouw van vele tentoonstellingen. Wij denken terug aan de tijd van de van Eesterensingel waar hun kelder volledig was ingericht als aquariumruilbeurs welke op zaterdag geopend was, Gerrit was dikwijls weg voor de bestuurlijke kant van de liefhebberij terwijl Lina de diverse aquarioten van de vereniging met koffie in haar huis ontving, waar de reptielen los rondliepen.

Zonder Lina had Gerrit dit nooit gekund, het leek haar passie.

Naast haar gedreven ondersteuning van Gerrit pleegde ze ook nog andere activiteiten voor "de Paradijsvis" zoals het leveren van gebraden ballen gehakt in de beginjaren van ons "Schuimnest"en beheerde ze de verenigingsbibliotheek vanuit huis in de beginjaren van de vereniging. Zo ook haar bijdrage in de organisatie van onze wereldtentoonstelling

"Aqua Monda", ze was gepassioneerd en voor ons van grote waarde, waar we met warme gevoelens aan terugdenken. Helaas moeten wij vandaag afscheid nemen van onze ontzettend lieve, zachtzinnige en bescheiden Lina, zo zullen wij haar ons blijven herinneren.

Een onbeschrijfelijk verlies voor de familie wat nauwelijks te dragen valt. Wij, als aquariumvereniging "de Paradijsvis", wensen Gerrit, Ger, Astrid en de kinderen alle kracht in het dragen van dit verlies en sterkte bij het gemis."

Dordrecht, 5 november 2010.

Het bestuur van A.V. "de Paradijsvis."

 


Aquariumvereniging de Paradijsvis